Gotuj z Okrasą: Kotleciki wołowe po szwedzku

Czyli „biff a la Lindstrom” – posiekane mięso z tartymi buraczkami, podane z duszonymi w śmietance ziemniakami i żurawiną. Palce lizać!

ładowanie... Kotleciki wołowe po szwedzku
fot. A. Rogalski

Przygotowanie 45 min
Porcja 450 kcal
Koszt porcji 3,70 zł

Przepis na 4 porcje (12 kotlecików):
- 2 ugotowane buraki w skórce
- jajko
- 2 ząbki czosnku
- 2 laski cynamonu
- 2 cebule
- 20 dag wołowiny zrazowej
- 100 ml czerwonego wytrawnego wina
- 80 dag surowych obranych ziemniaków
-10 dag ugotowanych ziemniaków w mundurkach
- duży kubek słodkiej śmietanki
- 5–6 filetów anchois
- 5 dag cukru
- 5 dag mrożonych żurawin
- pęczek świeżej bazylii
- sól
- pieprz
- oliwa

Kulinarne inspiracje - forum >>

Kotleciki wołowe po szwedzku Kotleciki wołowe po szwedzku Kotleciki wołowe po szwedzku Kotleciki wołowe po szwedzku
Pani domu
Oceń zdjęcie 2 głosy
Wyślij znajomym Wyślij znajomym
Drukuj Drukuj
Wypowiedz się!
Nick:
Opinia:
Raport specjalny
Video tygodnia
Rogaliki z malinami