Gotuj z Okrasą: Bryzol z pieczarkami

Pełna nazwa tego dania zajęłaby pół strony – tak wiele pyszności się w nim znajduje. Ale jego przygotowanie nie jest specjalnie trudne. Spróbuj i przyrządź je sama.

ładowanie... Bryzol z pieczarkami, dania główne, dania z wołowiny
fot. A. Rogalski

Bryzol z pieczarkami

Przygotow. 45 min
Porcja 370 kcal
Koszt porcji 13,80 zł

Przepis na 2 porcje:

  • 35 dag polędwicy wołowej
  • 2 jajka przepiórcze
  • 2 dag startego wędzonego sera żółtego
  • 200 ml słodkiej śmietanki
  • jajko kurze
  • 20 dag uduszonych na maśle pieczarek
  • 20 dag obranych ziemniaków
  • ząbek czosnku
  • łyżka płatków z pszenicy orkiszowej
  • cytryna
  • pokrojona cebula
  • 2 łyżki mąki
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz
  • oliwa

Zobacz także pyszne dania wzmacniające odporność - według Karola Okrasy!

Bryzol z pieczarkami, dania główne, dania z wołowiny Bryzol z pieczarkami, dania główne, dania z wołowiny Bryzol z pieczarkami, dania główne, dania z wołowiny Bryzol z pieczarkami, dania główne, dania z wołowiny
Pani domu
Oceń zdjęcie 4 głosy
Wyślij znajomym Wyślij znajomym
Drukuj Drukuj
Wypowiedz się!
Nick:
Opinia:
Raport specjalny
Video tygodnia
Pyszne spaghetti ze szpinakiem