Pieczona cielęcina

Wyborna pieczeń dla całej rodziny

Pieczona cielęcina

Pieczona cielęcina

fot. serwis prasowy Knorr

Czas przygotowania 60 min

Składniki:
- 800g cielęciny z kością
- 2 marchewki
- 2 cebule
- 2 zabki czosnku
- 2 suszone grzybki
- 100g maki
- 3 ziarenka Ziela angielskiego
- 4 ziarenka pieprzu
- 2 listki laurowe
- 2 kostki pieczeniowe Knorr - mięsne
- 80g planty lub inny tłuszcz roślinny do smażenia
- szczypta soli i pieprzu do smaku

Sposób przygotowania:
1. Cielęcinę obsmaż oprósz solą pieprzem, obtocz w mace obsmaż z obu stron, mięso przełóż na chwilę na talerz.

2. Marchewkę zetrzyj na tarce cebulę pokrój w plastry podsmaż w tym samym garnku , całość oprósz pozostała mąką chwilę smaż.

3. Do garnka na powrót dodaj mięso całość zalej 700ml wody, dodaj przyprawy, jedną kostkę mięsną – pieczeniową Knorr. Całość duś pod przykryciem około 40 minut mieszając od czasu do czasu.

mat. prasowe
Oceń artykuł 0 głosów
Wyślij znajomym Wyślij znajomym
Drukuj Drukuj
Wypowiedz się!
Nick:
Opinia:
Raport specjalny
Video tygodnia
Pieczone jabłka z miodem i bakaliami