Karkówka nadziewana pieczarkami

Danie doskonale udaje się też ze schabem środkowym bez kości

łatwy przepis, sałatki, dania z truskawkami, ciasta, szparagi, nowalijki, danai z grilla, przepisy

60 minut
Dla 4 osób

Składniki:

- 500 g pieczarek
- 2 cebule
- 1 opakowanie KNORR Fix Danie na Dziś Soczysta karkówka z pieca z torebką do pieczenia
- 50 ml oleju słonecznikowego
- 2 łyżki tartej bułki
- 1 pęczek pietruszki
- 1 kg karkówki bez kości
- 1 Sos do pieczeni ciemny KNORR
- 100 ml śmietany

Jak przygotować:
1. Pokrój w plastry umyte pieczarki, cebule pokrój w kosteczkę i wszystko razem usmaż na patelni. Dopraw farsz do smaku łyżeczka Fixu KNORR Danie na Dziś Soczysta karkówka z pieca z torebką do pieczenia. Dodaj do farszu dwie łyżki tartej bułki, posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj.

2. Zrób szerokie nacięcie wzdłuż kawałka oczyszczonego z błon mięsa. Umieść farsz w nacięciu, a mięso otocz w pozostałym Fixie.
Umieść całość w załączonej torebce, zamknij klipsem i piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 C przez około 50 minut. Rozerwij pod koniec pieczenia torebkę, aby opiec powierzchnie schabu.

3. Przelej na patelnię sos powstały podczas pieczenia, dodaj do niego Sos do pieczeni ciemny KNORR i śmietanę, następnie całość doprowadź do wrzenia i podawaj z mięsem pokrojonym w plastry.

Czym jeszcze można nadziewać karkówkę? - forum >>

mat. prasowe
Oceń artykuł 7 głosów
Wyślij znajomym Wyślij znajomym
Drukuj Drukuj
Wypowiedz się!
Nick:
Opinia:
Raport specjalny
Video tygodnia
Koktajl z egzotycznych owoców