Cannelloni nadziewane mięsem

Twoja rodzina będzie za daniem przepadać!

łatwy przepis, sałatki, dania z truskawkami, ciasta, szparagi, nowalijki, danai z grilla, przepisy

Składniki:
- 35 dag mieszanego mięsa mielonego
- cebula
- ząbek czosnku
- 1/2 pęczka oregano
- 25 dag pomidorów z puszki lub kartonika
- zielony pieprz
- 16 rurek cannelloni
- 25 dag sera ricotta
- 1 szklanka mleka
- 4 łyżki startego parmezanu
- sól i pieprz
- olej

Mięso podsmażyć na rozgrzanym oleju. Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę, dorzucić do mięsa i przesmażyć. Dodać posiekane oregano i 4 łyżki pomidorów, łyżkę zielonego pieprzu z zalewy, smażyć ok. 5 minut, przyprawić solą i pieprzem. Do żaroodpornego naczynia włożyć resztę pomidorów z sokiem. Cannelloni napełnić farszem mięsnym i ułożyć na pomidorach. Ser wymieszać z mlekiem, przyprawić solą i pieprzem, wyłożyć na cannelloni, posypać parmezanem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180ºC, piec około 30 minut.

"Przyjaciółka"
Oceń artykuł 29 głosów
Wyślij znajomym Wyślij znajomym
Drukuj Drukuj
Redakcja poleca
Wypowiedz się!
Nick:
Opinia:
Raport specjalny