Kurczak faszerowany warzywami

Przyrządzisz szybki popisowy obiad!

Kurczak faszerowany warzywami
fot. Fotolia

Składniki na kurczaka faszerowanego warzywami:

  • kurczak ok. 1,5 kg
  • 2 średnie cebule
  • 4 kromki bułki
  • pół szklanki śmietany
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2 jajka
  • olej
  • sól i pieprz
  • pół torebki mrożonej mieszanki warzywnej

Sposób przygotowania kurczaka faszerowanego warzywami:


  1. Jajka umyć, wbić do miski, rozmącić z musztardą i śmietaną (najlepiej zmiksować), mieszankę warzywną lekko rozmrozić.
  2. Mięso z kurczaka dokładnie umyć, posmarować olejem, oprószyć solą i pieprzem.
  3. Kromki bułki pokroić w drobną kostkę, połączyć z przygotowaną wcześniej masą jajeczną, dodać rozmrożone warzywa, przyprawić do smaku solą i pieprzem, starannie wymieszać.
  4. Wnętrze kurczaka wypełnić przyrządzonym nadzieniem, zaszyć bawełnianą nicią lub spiąć grillowymi szpilkami.
  5. Kurczaka faszerowanego warzywami wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200ºC, piec ponad godzinę.

Oceń 4,39 / 56 głosów
Wyślij znajomym Wyślij znajomym
Drukuj Drukuj

Amerykańska sałatka z kurczakiem - Kasia gotuje z Polki.pl

 

Zobacz także

 
 
Wypowiedz się!
Nick:
Opinia:
Raport specjalny