Sandacz w śmietanie

Śmietana nada delikatny, jedyny w swoim rodziaju smak każdej rybie.

łatwy przepis, sałatki, dania z truskawkami, ciasta, szparagi, nowalijki, danai z grilla, przepisy

Składniki:
- 1 kg filetów z sandacza
- 0,6 l śmietany 36%
- 30 dag pieczarek
- olej
- mąka
- 2 cebule
- koperek
- cytryna
- sól i pieprz

Filety pokroić, przyprawić, skropić cytryną, oprószyć mąką, obsmażyć. Cebule pokroić w piórka, pieczarki w plasterki. Podsmażyć na oleju, zalać śmietaną, dusić 15 minut. Rybę przełożyć do żaroodpornego naczynia, zalać śmietaną z pieczarkami i cebulą, posypać koperkiem i skropić cytryną. Piec 15-20 minut w 180ºC.

"Przyjaciółka"
Oceń artykuł 0 głosów
Wyślij znajomym Wyślij znajomym
Drukuj Drukuj
Wypowiedz się!
Nick:
Opinia:
Opinie
Gość2012.12.22 18:59
PRZEPIS WYŚMIENITY,ŁATWY I WYKWINTNE DANIE NA WIGILIĘ...
Raport specjalny
Video tygodnia
Gruszki w occie