Sudecki mazurek

łatwy przepis, sałatki, dania z truskawkami, ciasta, szparagi, nowalijki, danai z grilla, przepisy

Sposób przygotowania

Sparzone i obrane ze skórki orzechy zetrzeć. Przesiać mąkę. Dodać masło. Posiekać nożem. Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać. Zagnieść ciasto. Położyć w chłodnym miejscu na godzinę. Rozwałkować. Wypełnić blaszkę. Upiec. Posmarować dżemem. Z białek i cukru ubić pianę. Nałożyć na dżem. Udekorować orzechami. Upiec.
corner1corner2

Tego potrzebujesz:

25 dag masła,
25 dag mąki,
20 dag cukru pudru,
10 dag orzechów włoskich bez łupin,
2 żółtka,
5 białek,
0.5 kg dżemu,
skórka cytrynowa.
Oceń 0,00 / 0 głosów
Wyślij znajomym Wyślij znajomym
Drukuj Drukuj

Wilgotne ciasto marchewkowe - Kasia gotuje z Polki.pl

 

Zobacz także

 
 
Wypowiedz się!
Nick:
Opinia:
Raport specjalny