Sudecki mazurek

Sposób przygotowania

Sparzone i obrane ze skórki orzechy zetrzeć. Przesiać mąkę. Dodać masło. Posiekać nożem. Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać. Zagnieść ciasto. Położyć w chłodnym miejscu na godzinę. Rozwałkować. Wypełnić blaszkę. Upiec. Posmarować dżemem. Z białek i cukru ubić pianę. Nałożyć na dżem. Udekorować orzechami. Upiec.
corner1corner2

Tego potrzebujesz:

25 dag masła,
25 dag mąki,
20 dag cukru pudru,
10 dag orzechów włoskich bez łupin,
2 żółtka,
5 białek,
0.5 kg dżemu,
skórka cytrynowa.
Oceń przepis 0 0 0 0 0 0 0 głosów
Wyślij znajomym Wyślij znajomym
Drukuj Drukuj
Wypowiedz się!
Nick:
Opinia:
Raport specjalny
Video tygodnia
Rogaliki z malinami