Rozsmakuj się w szparagach

Mogą być podane solo lub z masłem i tartą bułką. Smakować też będą zalane wybornym sosem albo jako składnik obiadowego dania. Szparagi to bardzo wszechstronne warzywa!

ładowanie... Jak przygotować szaragi?
fot. Fotolia

Jak przygotowywać szparagi?

Choć od pewnego czasu, dzięki uprawom szklarniowym, bez problemów można je kupić prawie przez cały rok, to jednak – zdaniem znawców dobrej kuchni – nic nie dorówna aromatowi tych warzyw uprawianych tradycyjnie na polu. A że zbiory trwają krótko – zaledwie kilka tygodni – nie ma co zwlekać, tylko trzeba czym prędzej pędzić na targ warzywny lub do sklepu i jeść jak najwięcej, by nasycić się ich niezwykłym smakiem.

Zobacz przepisy na dania ze szparagów!


Jak przygotować szaragi? szparagi, porady kuchenne szparagi, porady kuchenne szparagi, porady kuchenne szparagi, porady kuchenne
Pani domu
Oceń zdjęcie 2 głosy
Wyślij znajomym Wyślij znajomym
Drukuj Drukuj
Wypowiedz się!
Nick:
Opinia:
Raport specjalny
Video tygodnia
Pieczone jabłka z miodem i bakaliami