Kotlety z jajek

Kotlety jajeczne z koperkiem fot. Adobe Stock
Kotlety z jajek to pomysł na pyszne jarskie danie. Zobaczcie, jak je przygotować!
/ 20.07.2018 13:01
Kotlety jajeczne z koperkiem fot. Adobe Stock

Kotlety z jajek to pomysł na pyszne jarskie danie. Zobaczcie, jak je przygotować!

Szukasz pomysłu na lekki, bezmięsny obiad? Zrób kotlety z jajek, twoja rodzina będzie nimi zachwycona!

Składniki:

  • ok. 6 jajek ugotowanych na twardo (zależy od ich wielkości),

  • czerstwa bułka, namoczona i odciśnięta,
  • 1 jajko surowe,
  • cebula,
  • tłuszcz,
  • bułka tarta,
  • sól i pieprz.

Sposób przygotowania:

  • ugotowane jajka zetrzeć na drobnej tarce,
  • cebulę drobno pokroić i usmażyć,
  • do jajek dodać bułkę, surowe jajko, podsmażoną, wystudzoną cebulę, sól, pieprz,
  • wymieszać (jeśli za rzadkie, można dodać bułki tartej, aby lepiej się sklejało),
  • formować kotlety - jak mielone, obtoczyć w bułce tartej i smażyć aż będą rumiane.

Zobacz też: Kotlety z farszu jak do pierogów ruskich

Redakcja poleca

REKLAMA