Piwonia w doniczce i na balkonie: jak o nią dbać i jak wygląda jej zimowanie? Wszystko, co musisz wiedzieć o uprawie piwonii
Piwonia w doniczce i na balkonie: jak o nią dbać i jak wygląda jej zimowanie? Wszystko, co musisz wiedzieć o uprawie piwoniirok temu
Piwonia w doniczce na balkonie czy przed domem to bez wątpienia piękna ozdoba. Kwitnie bardzo obficie, jeśli tylko wiesz, jak o nią dbać. Uprawa piwonii w donicy wymaga przede wszystkim wiedzy na temat tego, jak podlewać piwonię i czy trzeba wykopać ją w donicy na zimę lub przenieść do domu. Oto przepis na idealne piwonie na balkonie. Czytaj więcej
Pomysły na dekoracje stołu wielkanocnego: jak zaaranżować piękny stół na święta z pomocą obrusów, zastawy i kolorów
Pomysły na dekoracje stołu wielkanocnego: jak zaaranżować piękny stół na święta z pomocą obrusów, zastawy i kolorówrok temu
Wielkanocne śniadanie zasługuje na szczególną oprawę, dlatego radosne, wiosenne dekoracje to must have! Trudno wyobrazić sobie tego święta bez uroczych kurczaczków, baranków i zajączków. Możesz wykorzystać te elementy, aby przygotować piękne dekoracje stołu wielkanocnego. Jak? Oto garść inspiracji. Czytaj więcej
Jak długo gotować jajka, żeby wyszły na twardo, a ile na miękko? Poznaj dokładny czas gotowania jajek
Jak długo gotować jajka, żeby wyszły na twardo, a ile na miękko? Poznaj dokładny czas gotowania jajekrok temu
Czas gotowania jajek liczymy zawsze od momentu zagotowania się wody. Jajka na miękko gotujemy oczywiście krócej. Czy istnieje maksymalny czas gotowania jajek i o czym warto pamiętać? Do czego wykorzystać jajka na miękko, a do czego na twardo? Zobacz, ile gotować jajka i co z nich zrobić. Czytaj więcej
Jak pielęgnować surfinie? Kilka zasad, dzięki którym będą piękne i będą gęsto kwitły
Jak pielęgnować surfinie? Kilka zasad, dzięki którym będą piękne i będą gęsto kwitłyrok temu
Podstawa pielęgnacji surfinii to usuwanie suchych kwiatów i regularne, obfite podlewanie. W czasie upałów dostarczaj surfiniom wody nawet 2 razy dziennie. Pamiętaj też, że surfinie nie lubią cienia, będą więc pięknie rosnąć na słonecznym balkonie. Podłoże dla surfinii powinno zawierać dużo próchnicy. Czytaj więcej
Funkia ogrodowa - uprawa, wymagania, odmiany
Funkia ogrodowa - uprawa, wymagania, odmiany3 lata temu
Funkia, inaczej hosta, to zielona bylina wieloletnia pochodząca z ternów Azji - głównie Chin i Japonii. Liczy ponad 40 gatunków. Niektóre z nich możemy uprawić w naszych ogrodach. Zobacz, które. Czytaj więcej
Mazurek pomarańczowy Magdy Gessler - przepis na wielkanocne ciasto
Mazurek pomarańczowy Magdy Gessler - przepis na wielkanocne ciasto3 lata temu
Mazurek pomarańczowy Magdy Gessler to gwarancja udanego wypieku na Wielkanoc. Spód mazurka wielkanocnego piecz przez 20 minut, pomarańczową masę przygotuj ze skórek i z soku. Czytaj więcej
Tarta z kurczakiem i papryką - przepis na smaczny obiad
Tarta z kurczakiem i papryką - przepis na smaczny obiad3 lata temu
Tarta z kurczakiem to obiad, który zrobisz w 30 minut, jeśli użyjesz gotowego spodu do tarty lub ciasta francuskiego. Jeśli nie chcesz jednak używać półproduktów, ten przepis na tartę z kurczakiem zawiera też przepis na idealny spód. Czytaj więcej
Jak zrobić kruche ciasto - przepis z 3 składników
Jak zrobić kruche ciasto - przepis z 3 składników3 lata temu
Kruche ciasto nie jest trudne w wykonaniu, jeśli przestrzegasz proporcji 3:2:1. Gwarantuje ona najlepsze kruche ciasto. Jeżeli więc użyjesz 30 dag mąki, tłuszczu powinno być 20 dag, a cukru 10 dag. Do słonych wypieków nie dodawaj cukru. Czytaj więcej
Całowanie pod jemiołą - tradycja świąt Bożego Narodzenia
Całowanie pod jemiołą - tradycja świąt Bożego Narodzenia3 lata temu
Całowanie pod jemiołą to jedna z tradycji świąt Bożego Narodzenia. Według wierzeń, pocałunek złożony na ustach ukochanej osoby ma magiczną moc! Całowanie wróży miłość i szczęście na lata. Po świętach jemiołę należy suszyć i przechowywać do kolejnego roku. Czytaj więcej
Gęś z jabłkami - pieczona gęś nadziewana jabłkami
Gęś z jabłkami - pieczona gęś nadziewana jabłkami3 lata temu
Gęś z jabłkami to danie, które wymaga długiego czasu pieczenia (około 3 godzin) i odpowiednich przypraw. Gęś z jabłkami dobrze smakuje obficie natarta majerankiem, czosnkiem i solą. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA