Gołąbki z kaszą

Postne gołąbki

łatwy przepis, sałatki, dania z truskawkami, ciasta, szparagi, nowalijki, danai z grilla, przepisy

Składniki:
- główka kapusty
- 20 dag kaszy perłowej
- 2 cebule
- 25 dag pieczarek
- łyżka masła
- sól i pieprz
- sos pomidorowy
- 1 litr bulionu

Rozdzielić liście kapusty, wrzucać na 3 minuty na wrzątek, ściąć nerwy. Kaszę ugotować, przyprawić, połączyć z drobno posiekanymi pieczarkami podsmażonymi na maśle z cebulą. Farsz wyłożyć na liście, zwinąć, ułożyć w naczyniu, zalać bulionem, dusić do miękkości. Zalać sosem, zagotować.

Oceń 5,00 / 8 głosów
Wyślij znajomym Wyślij znajomym
Drukuj Drukuj
Redakcja poleca
Wypowiedz się!
Nick:
Opinia: