Zapiekany karp

Na Wigilię nie musisz podawać tradycyjnego, smażonego karpia - ciekawą alternatywą jest karp zapiekany w serze.

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Zapiekany karp
A. Rogalski
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1,5 kg karpia 
  • 3 cebule
  • 2 marchewki
  • 20 dag majonezu
  • 20 dag startego sera żółtego
  • przyprawa typu vegeta
  • biały pieprz
Świąteczna sałatka z makrelą - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
1. Cebule obierz, pokrój w plasterki i ułóż na dnie żaroodpornego naczynia, tak żeby przykryła dno.  
2. Na cebuli ułóż obrane i pokrojone w krążki marchewki.
3. Karpia spraw, pokrój w dzwonka, ułóż na warzywach.
4. Posyp vegetą i świeżo mielonym pieprzem.
5. Rybę i warzywa zalej majonezem, następnie posyp żółtym serem.
6. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez ok. 30 minut w temp. 190 stopni.

Przepis z "Przyjaciółki"
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)