Wołowina w sosie estragonowym

Niezwykle aromatyczne danie!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Wołowina w sosie estragonowym
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 4 porcje antrykotu  
  • oliwa z oliwek  
  • czerwona cebula  
  • 2 łyżki octu winnego  
  • 2 gałązki estragonu  
  • 3 żółtka  
  • 4 łyżki wody
  • 10 dag masła  
  • sok z cytryny  
  • sól  
  • świeżo mielony pieprz
Farsz do pierogów wigilijnych - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na wołowinę w sosie!

  1. Mięso posyp pieprzem, odstaw na 30 min.
  2. Smaż na patelni z rozgrzaną oliwą z oliwek, przez ok. 6 min z każdej strony.
  3. Zdejmij je z patelni i pozostaw, by odpoczęło. Oprósz solą.
  4. Cebulę pokrój w kostkę.
  5. W rondelku zagotuj ocet z cebulą i estragonem. Gotuj 1-2 min, wystudź.
  6. Dodaj wodę i żółtka. Podgrzewając, ubij.
  7. Zdejmij z ognia, dodaj kawałki masła.
  8. Połącz, dopraw.
  9. Podawaj do mięsa.

Zobacz inne przepisy na mięsa:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)