Wigilijna kapusta z grzybami

Jedna z tradycyjnych potraw!

Weronika Kwaśniak / 11 miesięcy temu
DRUKUJ PRZEPIS
Wigilijna kapusta z grzybami
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1,5 kg kiszonej kapusty
  • 5 dag suszonych grzybów
  • 2 cebule
  • 3 łyżki oleju
  • 10 dag śliwek kalifornijskich
  • 2 listki laurowe
  • po kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu
  • kminek
  • sól
  • pieprz
Świąteczna sałatka z makrelą - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz, jak zrobić kapustę z grzybami!

  1. Grzyby dokładnie wypłucz, zalej wodą, namocz.
  2. Ugotuj w wodzie z namaczania.
  3. Cebulę obierz, pokrój w kostkę, lekko zrumień na oleju.
  4. Kapustę wypłucz, zalej wodą z grzybami, dodaj opłukane śliwki, zrumienioną cebulkę i przyprawy.
  5. Gotuj na małym ogniu, aż będzie miękka.
  6. W razie potrzeby uzupełniaj płyn wrzątkiem.
  7. Dopraw.

Zobacz więcej świątecznych przepisów:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)