POLECAMY

Tatar z łososia z suszonym jabłkiem i żurawiną

Efektowna i pyszna przekąska: smaczny tatar z łososia z suszonym jabłkiem!

Weronika Kwaśniak / rok temu
DRUKUJ PRZEPIS
Tatar z łososia z suszonym jabłkiem i żurawiną Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 35 min
Ilość kalorii: 170 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 15 dag wędzonego łososia (w całości)
  • 15 dag marynowanego łososia (w całości)
  • czerwone jabłko
  • 5 dag żurawiny
  • 5 łyżek nektaru żurawinowego
  • łyżeczka syropu klonowego
  • łyżeczka oliwy
  • świeżo mielony czerwony pieprz
  • pęczek koperku
Przygotowanie:

Zobacz przepis na tatar z łososia z suszonym jabłkiem i żurawiną. To pomysł na odświętną przekąskę, idealną np. na Boże Narodzenie!

  1. Jabłko umyj i pokrój w cieniutkie plasterki.
  2. Blachę wyłóż papierem do pieczenia.
  3. Na niej rozłóż plastry jabłek tak, aby nie nachodziły na siebie.

Ryba faszerowana na Wigilię

  1. Susz 20 minut w temperaturze 150 stopni.
  2. W małym garnku gotuj nektar i żurawinę tak długo, aż owoce puszczą sok.
  3. Dodaj do nich syrop klonowy i lekko zgnieć żurawinę.
  4. Oba rodzaje łososia pokrój, wymieszaj z oliwą i pieprzem.

Ryba po grecku - przepis

  1. Koperek posiekaj i dodaj do tatara.
  2. Na talerzach ułóż ozdobne stosiki z plasterków jabłka i tatara.
  3. Polej sosem żurawinowym.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)