Śledziowe roladki z papryką

Śledzie są na świątecznym stole niezastąpione - może w formie maleńkiej przekąski?

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Śledziowe roladki z papryką
Fotolia
Liczba porcji: 6
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 0,5 kg płatów śledziowych (matjasów)
  • cebula
  • 2 czerwone papryki
  • 2 łyżki octu
  • 3/4 szklanki mleka
  • wykałaczki
Śledzie z korzennym aromatem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
1. Matjasy zamocz na godzinę w mleku.
2. Cebulę pokrój na plastry, a paprykę na kawałki.
3. Po wyjęciu na każdym płacie śledzia połóż kawałek papryki i cebuli.
4. Śledzie z cebulą i papryką zawijaj w roladki i spinaj wykałaczkami.
5. Roladki włóż do dużego słoja i polej octem.
6. Odstaw do lodówki na dobę.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)