POLECAMY

Śledzie w oleju

Tradycyjne i proste danie na Wigilię!

DRUKUJ PRZEPIS
Liczba porcji: 2
Czas wykonania: 20 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 3 płaty śledziowe matias
  • 2 białe cebule
  • Sól
  • Pieprz
  • Ziele angielskie
  • 2 liście laurowe
  • Koperek
  • Olej
Przygotowanie:
  1. Cebulę białą umyć i pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z przyprawami.
  2. Śledzie umyć i wysuszyć. Po wysuszeniu pokroić na małe kawałki.
  3. Śledzie włożyć do słoika lub pojemnika próżniowego. Przykryć cebulą, zalać olejem
  4. Wstawić do lodówki na min. 24 h.

Zobacz również inne przepisy na śledzie:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)