Śledź z marynowaną cebulą

Nie może go zabraknąć na wigilijnym stole!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Śledź z marynowaną cebulą
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 60 dag śledzi matiasów
  • szklanka mleka
  • szklanka białego octu winnego
  • listek laurowy
  • ziele angielskie
  • pieprz
  • lubczyk
  • biała cebula
  • szklanka oleju lnianego
  • niepryskana cytryna
Śledzie z korzennym aromatem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na śledzia z marynowaną cebulą!

  1. Matiasa zalej mlekiem, odstaw na noc.
  2. Ocet zagotuj z listkiem laurowym, zielem, pieprzem i lubczykiem, wystudź.
  3. Cebulę pokrój w krążki, zalej zimną zaprawą, odstaw.
  4. Wymoczone śledzie przełóż marynowaną cebulą, zalej olejem lnianym.
  5. Obłóż kilkoma plasterkami cytryny.

Zobacz inne świąteczne przepisy:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)