Serowa stefanka

Deser bez pieczenia w odmienionej wersji!

Weronika Kwaśniak / 11 miesięcy temu
DRUKUJ PRZEPIS
Serowa stefanka
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 12,5 dag masła
  • 50 dag mielonego białego, tłustego sera
  • 10 dag cukru pudru
  • 3 paczki herbatników (około 30 sztuk)
  • polewa czekoladowa
Ciasto Rafaello bez pieczenia - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz, jak zrobić serową stefankę!

  1. Masło utrzyj z cukrem pudrem, dodaj ser i wymieszaj.
  2. Pięć herbatników ułóż wzdłuż na deseczce, przykrytej papierem pergaminowym.
  3. Rozsmaruj na nich masę serową o grubości 0,5 cm i znów ułóż herbatniki.
  4. Czynność tę powtarzaj do wyczerpania składników.
  5. Pamiętaj, że na wierzchu ciasta powinna znajdować się warstwa herbatników.
  6. Zawiń ciasto w papier pergaminowy i całość przyciśnij drugą deseczką, by obciążyć deser.
  7. Włóż do lodówki na 1 godzinę.
  8. Schłodzoną stefankę polej rozpuszczoną według przepisu na opakowaniu polewą lub czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej.
  9. Odstaw do zastygnięcia.

Zobacz więcej przepisów na święta:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)