Schab w galarecie po warszawsku

Efektowna i smaczna przystawka!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Schab w galarecie po warszawsku
A. Rogalski
Liczba porcji: 6
Czas wykonania: 35 min
Ilość kalorii: 360 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 60 dag upieczonego, wystudzonego schabu
  • 1,5 szklanki bulionu
  • łyżka żelatyny
  • 8 jajek ugotowanych na twardo
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 łyżki startego chrzanu
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz
Ciasto francuskie ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
1. Schab pokrój na 6 grubych plastrów.
2. Każdy natnij głęboko, uważając, aby nie rozciąć ich całkowicie.
3. Żelatynę rozpuść w bulionie, schłodź.
4. Jajka obierz, pokrój w drobną kostkę.
5. Wymieszaj jajka z majonezem, śmietaną i chrzanem.
6. Masę połącz z posiekanym szczypiorkiem, dopraw do smaku.
7. Przygotowaną pastą napełnij nacięte plastry.
8. Ułóż schab, polej tężejącą galaretą.
9. Odstaw do stężenia na koło 5 godzin.

Przepis Renaty Materlińskiej z "Przyjaciółki"
DRUKUJ PRZEPIS
Tagi: schabprzekąski
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)