Przepis Magdy Gessler: pstrąg w cieście

Ciekawa inspiracja na świąteczne danie - ryba zapiekana w pysznym cieście!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Przepis Magdy Gessler: pstrąg w cieście
Adam Sztokinier
Liczba porcji: 1
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1 sprawiony pstrąg o wadze około 20 dag
  • 2 gałązki pietruszki
  • ¼ pora
  • 1 cząstka cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka soli (z Ciechocinka)
  • woda
Świąteczna sałatka z makrelą - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
1. Pstrąga opłucz i osusz papierem kuchennym.
2. Do środka włóż pietruszkę, por, kawałek cytryny oraz ząbek czosnku.
3. Z mąki i soli wyrób ciasto, dodając tyle wody, aby utworzyć zwartą masę.
4. Ciastem tym oblep rybę.
5. Piecz w 160°C przez około 20 minut.

Więcej przepisów Magdy Gessler w książce "Smaczna Polska" (premiera 9 XI 2013)
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (2)
/rok temu
Ja na święta zamówiłam catering z restauracji Mekong w Krakowie i przepysznie przyrządzone rybki były.
/3 lata temu
ryba w cieście którą poleca Magda Gessler ale wygląda nieapetycznie