Przepis Ani Starmach: deser z płynną czekoladą

Delikatny i aksamitny!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Przepis Ani Starmach: deser z płynną czekoladą
Agnieszka Piątkowska/prettybaked.pl
Liczba porcji: 2
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 50 g mlecznej czekolady
  • 100 g masła
  • 100 g cukru
  • 2 jajka
  • 3 łyżki mąki
  • 30 g kakao
  • 20 ml likieru wiśniowego
  • 50 g wiśni bez pestek (mogą być mrożone)
Panna cotta z owocami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis Ani Starmach na deser z płynną czekoladą!

  1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 stopni C.
  2. Gorzką czekoladę połam na małe kawałki i rozpuść razem z masłem w kąpieli wodnej.
  3. Jajka utrzyj z cukrem, dodaj mąkę, kakao i likier.
  4. Powstałą masę połącz z czekoladą.
  5. Ceramiczne kokilki napełnij do połowy czekoladową masą, na środku ułóż kilka wiśni oraz odrobinę posiekanej mlecznej czekolady, przykryj kolejną warstwą czekoladowej masy.
  6. Kokilki wstaw na 10-12 minut do rozgrzanego piekarnika.
  7. Deser będzie płynny w środku, więc test suchego patyczka nie jest potrzebny!
Więcej przepisów Ani Starmach w książce "Pyszne. Na każdą okazję" (premiera 6 XI)


Zobacz inne przepisy Ani Starmach:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)