Kompot z suszu

Aromatyczny i pyszny!

Weronika Kwaśniak / 11 miesięcy temu
DRUKUJ PRZEPIS
Kompot z suszu
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 25 dag suszonych śliwek
  • 25 dag suszonych jabłek
  • 15 dag suszonych gruszek
  • kawałek cynamonu
  • kilka goździków
  • cytryna
  • cukier do smaku
Kompot z suszu - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz, jak zrobić kompot z suszu!

  1. Suszone owoce dokładnie wypłucz w ciepłej wodzie, zalej około 2,5 l zimnej wody, odstaw do namoczenia.
  2. Cytrynę dokładnie wyszoruj, sparz wrzątkiem, zdejmij z niej skórkę, wyciśnij sok.
  3. Owoce zagotuj, dodaj cynamon, goździki i skórkę z cytryny.
  4. Całość gotuj około 20 minut.
  5. Zestaw z ognia, dopraw do smaku sokiem z cytryny i cukrem.
  6. Przed podaniem przestudź.

Zobacz więcej przepisów na święta:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)