Keks biszkoptowy

Wypełniony kandyzowanymi owocami!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Keks biszkoptowy
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 4 duże jajka
  • szklanka mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • łyżka oleju
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki mąki
  • 50 dag kandyzowanych owoców
Keks świąteczny - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz, jak zrobić keks!

  1. Żółtka oddziel od białek i utrzyj z połową cukru na puch.
  2. Do puszystej masy dodaj sok z cytryny, olej i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
  3. Białka ubij z pozostałym cukrem na sztywną pianę.
  4. Bakalie oprósz mąką.
  5. Do ciasta dodaj pianę z białek, wymieszaj.
  6. Na koniec dodaj bakalie i delikatnie wymieszaj.
  7. Przełóż do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia.
  8. Piecz około 60 minut w temperaturze 170 stopni C.

Zobacz więcej przepisów na ciasta:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)