POLECAMY

Karp w chrupiącej panierce z płatków kukurydzianych

Przepis na najpyszniejszą rybę wigilijną: oto karp w chrupiącej panierce z płatków kukurydzianych!

Weronika Kwaśniak / 9 miesięcy temu
DRUKUJ PRZEPIS
Karp w chrupiącej panierce z płatków kukurydzianych fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Liczba porcji: 6
Czas wykonania: 40 min
Ilość kalorii: 210 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1,5 kg filetów z karpia
  • przyprawa do ryb
  • 1/2 l mleka
  • łyżka masła
  • jajko
  • płatki kukurydziane
  • bułka tarta
  • olej
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Zobacz przepis na karpia w panierce z płatków kukurydzianych - tak chrupiącej ryby na Wigilię nie jadłyście jeszcze chyba nigdy!

  1. Filety z karpia zalej mlekiem i odstaw na 40 minut.
  2. Osusz, oprósz solą, pieprzem i przyprawą do ryb.
  3. Bułkę wymieszaj z pokruszonymi płatkami kukurydzianymi.

Ryba po grecku - przepis

  1. W drugiej miseczce rozkłóć jajko.
  2. Każdy kawałek karpia najpierw maczaj w roztrzepanym jajku, a następnie w tartej bułce z płatkami.

Sałatka śledziowa na święta

  1. Smaż z obu stron na rozgrzanym oleju z łyżką masła.
  2. Wyjmij, odsącz z tłuszczu.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)