Cielęcina w soku z aronii z winogronami i wanilią

Pyszne i kruche mięso!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Cielęcina w soku z aronii z winogronami i wanilią
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1 kg cielęciny na pieczeń (np. szynka)
  • 2 laski wanilii
  • 2 łyżki masła
  • 3 garście winogron
  • kora cynamonu
  • 1/2 l soku z aronii
  • sól
  • pieprz
  • olej
Farsz do pierogów wigilijnych - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na cielęcinę na słodko!

  1. Mięso oczyść z błon i nadmiaru tłuszczu.
  2. Natrzyj miąższem z wanilii.
  3. Oprósz solą i pieprzem.
  4. Obsmaż na oleju z masłem.
  5. Dodaj laski wanilii i cynamon.
  6. Do cielęciny dodaj połówki winogron.
  7. Wszystko zalej sokiem z aronii i duś na małym ogniu 30-45 minut.
  8. Gotowe mięso wyjmij z garnka, poczekaj chwilę, żeby odpoczęło, i pokrój na grube plastry.
  9. Podawaj np. z pysznymi smażonymi ziemniakami.

Zobacz też nasze przepisy na gęsinę:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)