Polki.pl
kom. (2)

Gulasz węgierski z kurczaka

Składniki

  • 1,5 kg kurczaka pokrojonego na kawałki,
  • 2 duże cebule,

  • 1 zielona papryka,
  • 1 ½ łyżka papryki mielonej,
  • sól, pieprz,
  • 4 średnie ziemniaki,
  • 1 szklanka śmietany,
  • 4 plastry boczku

Sposób przygotowania

Boczek, posiekaną cebulę i paprykę umieścić w natłuszczonym masłem lub smalcem żaroodpornym naczyniu.

Kurczaka doprawić solą i pieprzem, posypać papryką i włożyć do naczynia wraz z pokrojonymi na kawałki ziemniakami. Przykryć i piec w temperaturze 220 stopni 80-90 minut.

Zdjąć pokrywkę, dolać śmietanę, przykryć i pozostawić jeszcze na pięć minut w piecu.

Podawać z bagietką.




Oceń 5,00 / 1
Redakcja poleca

Podobne w temacie Kuchnia węgierska

  • Gulasz węgierski z kurczaka Gulasz węgierski z kurczaka Boczek, posiekaną cebulę i paprykę umieścić w natłuszczonym masłem lub smalcem żaroodpornym naczyniu....
  • Gulasz Gulasz Pokroić mięso na około 5 centymetrowe kawałki. Obsmażyć na oliwie lub oleju, aż mięso ładnie się...
  • Przepis na leczo Roberta Makłowicza Przepis na leczo Roberta... Przepis na leczo Roberta Makłowicza różni się nieco od tradycyjnej receptury. Leczo (Lecso) dla wielu...
  • Węgierski przysmak Węgierski przysmak Rodzynki zalać alkoholem i odstawić na godzinę. Z sera, mąki, jajka, łyżki śmietany i szczypty soli...

Skomentuj Gulasz węgierski z kurczaka

Gość We-Dwoje.pl
Komentujesz jako dsfdsfds  /  Wyloguj sięZarejestruj się  /  Zaloguj się

Podobne do Gulasz węgierski z kurczaka

Zobacz
ostatnie wydanie tygodnika

Wysłanie formularza jest jednoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu We-Dwoje Polki.pl


Forum Przepisy kulinarne