Wołowe frykadelki z grilla

Z fetą i pieczonymi ziemniakami!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Wołowe frykadelki z grilla
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 40 dag mielonego mięsa wołowego
  • 10 dag twardej fety
  • jajko
  • łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • cebula
  • mała papryczka chili
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki bułki tartej
  • łyżeczka oregano
  • 3 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
Pieczone ziemniaki:
  • 1 kg ziemniaków
  • masło
  • sól
Grillowa sałatka z serem feta - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na wołowe frykadelki z grilla!

  1. Ziemniaki wyszoruj, zawiń w aluminiową folię i piecz na grillu około 40 minut.
  2. Upieczone ziemniaki podawaj z masłem i solą.
  3. Papryczkę chili, cebulę oraz czosnek oczyść i posiekaj.
  4. Dodaj do mielonego mięsa wraz z jajkiem, bułką tartą, koncentratem, oregano.
  5. Dopraw pieprzem i szczyptą soli.
  6. Wyrabiaj i podziel na cztery części.
  7. Lekko spłaszcz, uformuj podłużne kotleciki, wkładając do środka pokrojoną fetę.
  8. Posmaruj olejem.
  9. Grilluj, obracając, przez około 15 minut.

Zobacz inne pomysły na dania z grilla:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)