Szaszłyki z indykiem i owocami

Pyszne danie z grilla!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Szaszłyki z indykiem i owocami
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 60 dag filetu z indyka  
  • 3 łyżki oleju  
  • łyżeczka miodu  
  • pół cytryny
  • 2 owoce kiwi  
  • twarda brzoskwinia  
  • pół świeżego ananasa
  • mielony imbir  
  • sól  
  • pieprz
Zupa serowa z grillowanymi brokułami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na grillowane szaszłyki z indyka!

  1. Filet z indyka opłucz, pokrój w paski szerokości 3-4 cm.
  2. Oprósz je solą, pieprzem i imbirem.
  3. Olej wymieszaj z miodem i sokiem z cytryny, polej nim mięso, wymieszaj, odstaw na godzinę w chłodne miejsce.
  4. Kiwi obierz, pokrój na większe kawałki.
  5. Brzoskwinię umyj, pokrój w cząstki.
  6. Ananas oczyść, pokrój w grube plastry, 2 plastry pokrój na kawałki.
  7. Na szpilki do szaszłyków nadziej paski mięsa i kawałki owoców.
  8. Szaszłyk piecz na grillu około 10 minut.

Zobacz inne pomysły na dania z grilla:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)