POLECAMY

Pstrąg z grilla mocno cytrynowy

Z dymką i aromatycznymi ziołami

Przygotowanie: 15 min
Pieczenie: ok. 16 min
Porcja: 270 kcal

Przepis na 4 porcje:
- 4 płaty pstrąga (przekrojone na pół)
- 2 pokrojone w plasterki cytryny
- pokrojony pęczek dymki
- 1/2 pęczka porwanego na kawałki koperku
- olej
- szczypta rozmarynu

Dodatkowo:
- 4 przekrojone małe cukinie
- 6 łyżek oliwy
- 2 posiekane ząbki czosnku
- curry
- kurkuma
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:

1. Cztery kawałki folii aluminiowej (stroną błyszczącą do środka) posmaruj olejem. Ułóż po kawałku ryby, na nim plasterki cytryny, dymkę, koperek, oprósz rozmarynem, pieprzem, przykryj pozostałymi kawałkami ryby. Zawiń w folię. Ułóż na grillu i piecz około 10 min.

2. Cukinie posmaruj marynatą z oliwy, czosnku, szczypty curry i kurkumy, pieprzu i soli. Opiekaj na grillu 3 min z każdej strony. Rybę podawaj z cukinią i sałatką z pomidorów.

Przepisy na potrawy z grilla - forum >>

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)