Papryka nadziewana szpinakiem

Przekąska, która świetnie pasuje np. do dań z grilla.

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Papryka nadziewana szpinakiem
www.beatapolatynska.pl/licencja
Liczba porcji: 3
Czas wykonania: 45 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 3 podłużne papryki
  • 20 dag białego sera
  • 20 dag szpinaku
  • ząbek czosnku
  • łyżeczka oliwy
  • 2 łyżki orzechów
Ciasto francuskie ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na paprykę faszerowaną szpinakiem!

  1. Szpinak umyj, posiekaj i przesmaż na oliwie z posiekanym ząbkiem czosnku.
  2. Orzechy posiekaj.
  3. Biały ser wymieszaj ze szpinakiem i orzechami.
  4. Dopraw solą i pieprzem.
  5. Papryki umyj, wydrąż pestki i nadziej masą serową.
  6. Ułóż w foremce wyłożonej folią aluminiową, skrop oliwą i zakryj folią.
  7. Piecz ok. 20 minut w temp. 180 st. C.
  8. Podawaj na gorąco.

Sprawdź inne przepisy na przekąski:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)