Marynowana karkówka z grilla

Aromatyczne i pyszne mięso.

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Marynowana karkówka z grilla
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 8
Czas wykonania: 30 min
Ilość kalorii: 400 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 8 dużych plastrów karkówki
  • 2 łyżki musztardy rosyjskiej
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 10 łyżek oleju
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki ostrego keczupu
  • łyżka tymianku
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • sól
  • pieprz
Zupa serowa z grillowanymi brokułami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na karkówkę marynowaną na grilla!

  1. W misce wymieszaj obie musztardy, 5 łyżek oleju, tymianek, szczyptę soli i pieprzu.
  2. Włóż 4 plastry mięsa.
  3. W drugiej misce połącz koncentrat z keczupem, resztą oleju, solą i papryką.
  4. Włóż resztę mięsa, marynuj 3 godz.
  5. Grilluj po 10 minut z obu stron.

Sprawdź inne przepisy na grilla:

DRUKUJ PRZEPIS
Tagi: grillkarkówka
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
Zuza /2 lata temu
Mniam...ja robię karkówkę z przepisów kuchni Lidla w marynacie z piwa ,jest równie pyszna.