Karkówka marynowana z grilla - przepis

Karkówka marynowana z grilla to pyszne, soczyste danie, którego nie może zabraknąć podczas wiosennej imprezy!
/ 16.05.2013 05:41
DRUKUJ PRZEPIS
Liczba porcji: 8
Czas wykonania: 30 min
Ilość kalorii: 400 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 8 dużych plastrów karkówki
  • 2 łyżki musztardy rosyjskiej
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 10 łyżek oleju
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki ostrego keczupu
  • łyżka tymianku
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:
  1. W misce wymieszaj obie musztardy, 5 łyżek oleju, tymianek, szczyptę soli i pieprzu. Włóż 4 plastry mięsa.
  2. W drugiej misce połącz koncentrat z keczupem, resztą oleju, solą i papryką. Włóż resztę karkówki, marynuj 3 godz. Grilluj po 10 minut z obu stron.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA