Grillowany schab z oliwkami

Upieczone kotlety doskonale smakują z zimnym winem lub piwem
/ 22.06.2011 07:48
Składniki:
- 4 kotlety schabowe bez kości
- sól zmiękczająca
- łyżeczka ziół prowansalskich
- pół łyżeczki pieprzu
- łyżeczka oleju do posmarowania grilla
- czarne oliwki pokrojone w plasterki

Sposób wykonania:

1. Mięso umyć i osuszyć, ponacinać kotlety na brzegach. Lekko rozbić. Posolić, oprószyć z obu stron ziołami i świeżo mielonym pieprzem.

2. Przygotowane kotlety ułożyć na posmarowanym olejem i rozgrzanym grillu. Piec około 8 minut., co jakiś czas, obracać.

3. Upieczone kotlety przed podaniem posypać oliwkami. Doskonale smakują z zimnym winem lub piwem.

Przepisy na potrawy z grilla - forum >>

Redakcja poleca

REKLAMA