Grillowany pstrąg z krewetkami

W pysznym sosie pomidorowym - pomysł na nietypowe danie z grilla!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Grillowany pstrąg z krewetkami
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 4 pstrągi
  • 8 plasterków wędzonego boczku
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz
Sos:
  • 25 dag dużych krewetek mrożonych
  • skórka otarta z cytryny
  • puszka krojonych pomidorów
  • 3 ząbki czosnku
  • 5 łyżek oliwy
  • szczypta rozmarynu suszonego
  • szczypta cukru
  • sól
  • pieprz
Zupa rybna - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na grillowanego pstrąga z krewetkami!

  1. Oczyszczone ryby natrzyj sokiem z cytryny, pieprzem i solą.
  2. Odstaw do lodówki na 30 minut.
  3. Na patelni rozgrzej oliwę, wlej pomidory, dodaj pokrojony w plasterki czosnek, rozmaryn, sól, pieprz, szczyptę cukru.
  4. Duś 10 minut.
  5. Dodaj rozmrożone krewetki, skórkę cytrynową i duś wszystko razem jeszcze 5-10 minut.
  6. Ryby owiń w boczek i ułóż na gorącym grillu.
  7. Piecz po 6 minut z każdej strony.
  8. Podawaj pstrągi z sosem krewetkowym.

Zobacz inne pomysły na dania z grilla:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)