Grillowany łosoś ze szparagami Magdy Gessler

Prosty, pyszny i zdrowy posiłek. Znakomity w sezonie szparagowym. Zarówno zielone szparagi jak i łososia grilluje się bardzo szybko.

DRUKUJ PRZEPIS
Grillowany łosoś ze szparagami Magdy Gessler
Shutterstock
Liczba porcji: 1
Czas wykonania: 30 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • łosoś dzwonki ok. 180 g

  • sos sojowy 1 łyżeczka
  • 
miód gryczany ½ łyżeczki

  • pieprz kolorowy świeżo zmielony do smaku

  • szparagi zielone 8 sztuk

  • oliwa cytrynowa do smaku

  • sól, pieprz do smaku
Zupa serowa z grillowanymi brokułami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Wymieszać sos sojowy i miód, posmarować rybę z obu stron, odstawić na 10 minut.
  2. Szparagi umyć, odciąć końcówki. Grilować rybę i szparagi z obu stron. Nie grillować ryby zbyt długo, bo będzie sucha i niesmaczna!
  3. Podawać oprószone solą i pieprzem z oliwą cytrynową.

Magda Gessler jest restauratorką
i redaktor naczelną serwisu Smaki Życia.pl

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)