Grillowane żeberka po amerykańsku

Ze smakowitą marynatą z ketchupu!

Weronika Kwaśniak / 6 miesięcy temu
DRUKUJ PRZEPIS
Grillowane żeberka po amerykańsku
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 50 dag żeberek wieprzowych
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • sól

Na marynatę:

  • 1/2 szklanki ketchupu
  • 100 ml coli
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • łyżeczka ostrej papryki
  • 2 posiekane ząbki czosnku
Grillowa sałatka z serem feta - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na żeberka po amerykańsku!

  1. W dużym garnku zagotuj 3 litry lekko osolonej wody z dodatkiem liścia laurowego oraz ziela angielskiego.
  2. W takim wywarze gotuj żeberka około 30 minut, aż zmiękną.
  3. Następnie odcedź mięso i pokrój je na porcje.
  4. Wymieszaj wszystkie składniki marynaty.
  5. Nasmaruj marynatą ugotowane mięso i odstaw na 30 minut.
  6. Piecz na rozgrzanym grillu około 10 minut.

Zobacz więcej przepisów na grilla:

Sałatka z serem feta - przepis video
Ryby z grilla - przepis
Szaszłyki bałkańskie z grilla - przepis
Karkówka w piwie - przepis
Cevapcici - przepis na grilla

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)