Grillowane steki

W pikantnej marynacie!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Grillowane steki
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 3 steki wołowe
  • 1/2 łyżeczki suszonego oregano 
  • 1/2 łyżeczki suszonej bazylii
  • sól
  • łyżka oleju sezamowego
  • 1/2 łyżeczki soku z cytryny
  • torebka kolorowego pieprzu
Zupa serowa z grillowanymi brokułami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na steki grillowane!

  1. Mięso włóż do miseczki i dodaj zioła, olej sezamowy oraz sok z cytryny.
  2. Marynuj steki minimum godzinę.
  3. Przełóż mięso na rozgrzany ruszt i grilluj z obu stron po 3-4 minuty.
  4. Pod koniec pieczenia posyp kolorowym pieprzem.

Sprawdź inne przepisy na dania z grilla:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)