Grillowane paczuszki z łososia

Z papryką i pomidorkami koktajlowymi!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Grillowane paczuszki z łososia
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • duża papryka czerwona
  • duża papryka żółta
  • 40 dag łososia
  • cytryna
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • tymianek
  • pieprz
  • 4 łyżki oleju
Zupa rybna - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na grillowanego łososia z papryką!

  1. Papryki umyj, osusz, przekrój na pół, oczyść z gniazd nasiennych.
  2. Olej wymieszaj z tymiankiem i pieprzem.
  3. Natrzyj papryki.
  4. Ułóż na grillu.
  5. Piecz około 3 minuty z każdej strony.
  6. Papryki ułóż na kawałkach folii aluminiowej, obłóż plasterkami cytryny, dużymi kostkami łososia oraz pomidorkami.
  7. Na wierzchu połóż gałązki tymianku.
  8. Folię zawiń.
  9. Piecz na grillu 15-20 minut.

Zobacz inne pomysły na dania z grilla:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)