Grillowane kotlety z mozzarellą

Dodatki możesz modyfikować według własnego uznania.

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Grillowane kotlety z mozzarellą
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 25 min
Ilość kalorii: 350 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 4 kotlety schabowe po ok. 20 dag
  • 4 płaskie łyżeczki pesto
  • 2 łyżeczki kaparów
  • 6 pomidorków koktajlowych pokrojonych w ćwiartki
  • kulka mozzarelli (15 dag) w plastrach
  • posiekany ząbek czosnku
  • łyżeczka suszonego oregano
  • łyżka octu balsamicznego
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
Schabowe bez bułki tartej - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na grillowane kotlety!

  1. Olej wymieszaj z octem, czosnkiem, oregano, szczyptą soli i pieprzu.
  2. Do marynaty włóż kotlety schabowe i odstaw do lodówki na 2 godziny.
  3. Połóż na rozgrzanym grillu, piecz 5 min, przewróć na drugą stronę.
  4. Posmaruj pesto, obłóż serem, pomidorami, posyp kaparami.
  5. Piecz kolejne 3 minuty, po czym przykryj mięso folią aluminiową, aż ser się rozpuści.

Sprawdź inne pomysły na dania z grilla:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/2 lata temu
Pyszne, wręcz idealne.Mozrella w Lidlu kupiona więc robię to danie.