Grillowane kieszonki ze schabu

Grillowane kieszonki ze schabu to oryginalne danie, które smakuje fantastycznie z chlebem. Sprawdź przepis!

DRUKUJ PRZEPIS
Grillowane kieszonki ze schabu
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 20 min
Ilość kalorii: 300 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 4 lekko rozbite kotlety schabowe
  • 12 suszonych pomidorów
  • 4 plasterki suszonej szynki
  • 1/4 papryki czerwonej pokrojonej w cienkie paski
  • 4 łyżki oliwy czosnkowej
  • łyżeczka ziół prowansalskich
  • czarny pieprz
Zupa serowa z grillowanymi brokułami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Oliwę wymieszaj z ziołami prowansalskimi i szczyptą czarnego pieprzu. Posmaruj nią mięso. Odstaw na 30 minut do lodówki.
  2. Na połowie każdego kotleta połóż po 3 suszone pomidory, oprószone pieprzem paski papryki i szynkę, przykryj wolnym kawałkiem mięsa. Zepnij wykałaczkami. Piecz na grillu 10 minut, co jakiś czas przewracając mięso na drugą stronę. Podawaj z lekko ugrillowanymi małymi pomidorkami.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)