Grillowane cevapcici

Pyszne danie kuchni chorwackiej!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Grillowane cevapcici
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 4
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 35 dag wołowiny 
  • 35 dag wieprzowiny
  • cebula
  • sól
  • pieprz
Zupa serowa z grillowanymi brokułami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz pomysł na cevapcici - przepis na grilla, który posmakuje wszystkim!

  1. Mięso opłucz, przepuść przez maszynkę do mielenia.
  2. Cebulę obierz, zetrzyj na małych oczkach, odciśnij płyn.
  3. Miąższ dodaj do mięsa.
  4. Mięso skrop lodowatą wodą, dodaj sól i pieprz, wyrób jednolitą masę.
  5. Podziel ją na 8 części, z każdej uformuj wałeczek, nadziej go na patyczek do szaszłyków.
  6. Wstaw do lodówki na 2 godziny.
  7. Wałeczki ułóż na ruszcie grilla, piecz przez około 15 minut, co jakiś czas obracając.
  8. Podawaj z drobno pokrojoną cebulą, ajwarem i pieczywem.

Zobacz inne dania kuchni świata:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/rok temu
mam pytanie . czy cevapcici przepis na grilla różni się czymś od tego nie na grilla?