Delikatny łosoś z grilla

W cytrynowo-jajecznej marynacie

Przygotowanie i pieczenie ok. 35 min  * 1 porcja – ok. 290 kcal

Składniki na 4 porcje:
- ok. 50 dag fileta z łososia
- 1 cytryna
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 żółtko
- koperek
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
1. Filet umyj, osusz papierowymi ręcznikami i pokrój na 4 porcje.

2. Cytrynę umyj i sparz wrzątkiem. Połowę pokrój na plasterki, z reszty wyciśnij sok i skrop nim rybę. Oprósz solą i pieprzem, wstaw na godzinę do lodówki.

3. Żółtko wymieszaj z oliwą, posmaruj tym porcje ryby. Piecz na grillu po 5 minut z każdej strony.

4. Podawaj z koperkiem i cytryną.

Przepisy na potrawy z grilla - forum >>
SKOMENTUJ (0)
Łosoś z piekarnika - Kasia gotuje z Polki.pl
KOMENTARZE (0)