Chorwackie cevapcici

Najlepsze z ryżem lub frytkami!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Chorwackie cevapcici
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 30 min
Ilość kalorii: 200 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 40 dag wołowiny
  • 20 dag wieprzowiny
  • cebulka
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
Węgierski bogracz - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na cevapcici!

  1. Mięso opłucz, osusz, pokrój na kawałki.
  2. Drobno zmiel razem z cebulą i ząbkami czosnku (cebulę możesz też zetrzeć na tarce i dodać po odciśnięciu soku).
  3. Masę skrop lodowatą wodą, dodaj sól i sporo świeżo zmielonego pieprzu.
  4. Dokładnie wyrób mięsną masę.  
  5. Formuj z niej niezbyt grube wałeczki długości palca, dobrze schłodź w lodówce.
  6. Kiełbaski kładź na ruszcie grilla i piecz ok. 15 min, co jakiś czas obracając.

Zobacz inne przepisy na mięsne dania:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)