Jaki piekarnik
napisał/a:
tarka
2014-06-06 11:14
Czasem są smaczniejsze, czasem nie zauważysz różnicy.
Zaletą na pewno jest gotowanie na parze. Jeżeli lubisz takie potrawy, to na pewno warto się zastanowić.
A przy opcji pieczenia z dodatkiem pary mięso tak szybko nie wysycha. Np. bardzo dobrze wychodzi schab ze śliwkami. Oczywiście o ile nie jest to przepis, w którym owijasz mięso w folię aluminiową, bo wtedy nie będzie żadnej różnicy.
Zaletą na pewno jest gotowanie na parze. Jeżeli lubisz takie potrawy, to na pewno warto się zastanowić.
A przy opcji pieczenia z dodatkiem pary mięso tak szybko nie wysycha. Np. bardzo dobrze wychodzi schab ze śliwkami. Oczywiście o ile nie jest to przepis, w którym owijasz mięso w folię aluminiową, bo wtedy nie będzie żadnej różnicy.
napisał/a:
cycusdzemka
2014-06-06 15:06
A macie jakieś porównanie w markach piekarników parowych?? Inna marka inne rozwiązania, któreś na pewno prezentują się lepiej względem innych?? Chodzi mi o to, może ktoś miał do czynienia np z piekarnikami dwóch różnych marek, to już ma porównanie mniej więcej??
napisał/a:
butterfly2
2014-06-06 15:15
Ja wiem, jaki nie - na pewno nie Mastercooka. Wydaje się, że firma dobra, ale i ja, i moje koleżanki miałyśmy i nie działa - nie da się w nim piec ciast.
napisał/a:
tarka
2014-06-10 10:33
Każda będzie chwaliła swój piekarnik, bo do niego się przyzwyczaiła.
Najlepiej patrzeć na innowacje, markę i na końcu cenę.
napisał/a:
cycusdzemka
2014-06-17 08:03
Ja bym nie powiedziała, że z przyzwyczajenia będziemy chwalić piekarnik, ja mojego starego bym w życiu nie pochwaliła tak mi dopiekł w życiu :P A jak myślicie lepsza jest opcja piekarnika parowa czy nie parowa??
napisał/a:
tarka
2014-06-17 10:37
Bardziej miałam na myśli w miarę nowy zakup, który oczywiście nie okazał się klapą.
Jak wyżej napisałam, piekarniki parowe mogą okazać się lepsze, ale z drugiej strony nie zawsze wydatek większy o (przynajmniej) kilkaset jest sensowny. Zależy od tego jak często pieczesz i co?
Jak wyżej napisałam, piekarniki parowe mogą okazać się lepsze, ale z drugiej strony nie zawsze wydatek większy o (przynajmniej) kilkaset jest sensowny. Zależy od tego jak często pieczesz i co?
napisał/a:
cycusdzemka
2014-06-29 16:50
No ja akurat bardzo dużo, mam dwoje malutkich dzieci i dla nich jedzenie muszę przygotowywać osobno bo zależy mi na tym, żeby jadły zdrowo, więc dużo warzyw i owoców. Myślę, że u mnie piekarnik parowy się sprawdzi.
napisał/a:
fajnarenia
2014-09-10 08:12
a te CombiSteam mają jeszcze opcję SousVide. I czym różni się pikarnik parowy 2 w 1 od piekarnika parowego 3 w 1?
napisał/a:
Dorota225
2014-09-12 13:20
co mają? :confused:
Myślałam, że po prostu można w nich gotować na parze i podczas pieczenia nie wysuszą dania, ale SousVide? Pierwsze słyszę. Brzmi profesjonalnie, swoją drogą ;)
Myślałam, że po prostu można w nich gotować na parze i podczas pieczenia nie wysuszą dania, ale SousVide? Pierwsze słyszę. Brzmi profesjonalnie, swoją drogą ;)
napisał/a:
Mart
2014-11-25 22:53
No dobrze to czy ktoś wyjaśni językiem potocznym cóż to za funkcje ?
napisał/a:
cycusdzemka
2014-11-27 22:33
To jest taka metoda przygotowania potrawy gdzie przygotowuje się np mięso, soli, pieprzy dodaje przyprawy, wkłada do specjalnego worka, odsysa powietrze i zgrzewa, a wtedy już do wody czy do piekarnika, gdzieś słyszałam, że ktoś próbował włożyć taki worek do zmywarki i też się ugotowało.
napisał/a:
Frutella
2014-11-28 09:21
Electrolux dwoi się i troi żeby nam unowocześnić piekarniki i stworzyć więcej warunków do przygotowywania potraw, a ludzie gotują w zmywarce ;) Ja nie wiem jak inni, ale osobiscie jestem pod wrazeniem ;)