POLECAMY

Kuchenny niezbędnik na wiosnę

Te przedmioty powinna mieć każda perfekcyjna pani domu

Kuchenny niezbędnik na wiosnę fot. Fotolia
Po zimie niejedna z nas chce zgubić zbędne kilogramy. Nie zawsze mamy czas na ćwiczenia, dlatego ważne jest, aby szczególną uwagę zwrócić na to, co jemy. Wiosna to idealny czas na zmianę nawyków żywieniowych. W sklepach i na osiedlowych bazarkach pojawiają się zdrowe i świeże warzywa. Wiosną mamy też dużo więcej motywacji, aby popracować nad sylwetką przed wakacjami. Oto 3 przedmioty, które są prawdziwym kuchennym mush-havem na wiosnę. 

1. Łyżki i misa do sałat

Zdrowa dieta powinna być też pyszna. Inaczej szybko się znudzi, a ty znowu wrócisz do fast foodów, albo słodyczy. Spróbuj jak najczęściej przyrządzać sałaty, które mogą być zarówno dodatkiem do obiadów, jak i samodzielnym posiłkiem, np. drugim śniadaniem. My uwielbiamy połączenie pomidorków koktajlowych, sałaty, ogórków, rzodkiewki i kurczaka. Nie zapomnij o zaopatrzeniu się w większą szklaną misę do sałatek oraz odpowiednie łyżki do wymieszania i nakładania składników. Taki wiosenny zestaw jest nie tylko funkcjonalny, ale i świetnie wygląda na stole. 

2. Sokowirówka 

Ostatnio bardzo modne stały się dietetyczne detoksy. Jeśli również chcesz oczyścić swój organizm, proponujemy zdrowe soki. Wystarczy sokowirówka oraz owoce i warzywa. Nawet jeśli zakończysz dietetyczną kurację, urządzenie na pewno nie raz ci się przyda. Sprawdzi się zarówno wiosną, jak i podczas słonecznych wakacji. Nasze ulubione soki to te, które nie tylko świetnie smakują, ale też i pozytywnie wpływają na zdrowie. To dlatego kochamy soki marchwiowe czy te na bazie cytrusów. 

2. Książka kucharska

Wiosna inspiruje nie tylko do zdrowego odżywiania, ale i do przyrządzania nowych przepisów. Możesz zaopatrzyć się w książkę kucharską, dzięki której poznasz wiele niecodziennych dań oraz nauczysz się, jak zrobić je we własnej kuchni. Proponujemy książkę szefa kuchni – Roberta Sowy "Krok po kroku z Robertem Sową".
Znany mistrz kulinarny dzieli się swoimi oryginalnymi przepisami. To książka jakiej jeszcze nie było – ponad 120 autorskich przepisów Mistrza pokazanych na kolorowych ilustracjach obrazujących poszczególne etapy wykonania każdej potrawy. Dodatkowo przy każdym przepisie znajdą się symbole informujące o czasie potrzebnym na przygotowanie potrawy i stopniu trudności.
 
Proponowane przepisy to wielokrotnie sprawdzone przez Mistrza potrawy na zupy i przystawki, dania z ryb, mięs, wegetariańskie oraz dodatki. Autor poleca wykwintne, zdrowe i pachnące ziołami potrawy. Dzięki nim każdy kucharz i kucharka, nawet początkujący, bez trudu odtworzą smaki proponowanych dań oraz osiągną kulinarny sukces.  
Książkę jest już w sprzedaży. Kupicie ją w dobrych księgarniach internetowych. Jeśli chcecie wiedzieć o nowościach wydawniczych zanim te ukażą się na półkach, zaglądajcie na fanpage Edipresse Książki!
 
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)