Hit! Dieta na spalanie tłuszczu + jadłospis!

Jej sekret polega na dużej zawartości błonnika w proponowanych potrawach. Zadbaj o swoją sylwetkę i zdrowie już dziś!

Dieta na spalanie tłuszczu - zasady i efekty diety
fot. Panthermedia

Sekret diety na spalanie tłuszczu tkwi w dużej zawartości błonnika w potrawach (dziennie będziesz go zjadać ok. 25 g). Każdego dnia wybierz po jednym daniu z grupy śniadań, obiadów i kolacji oraz jedną przekąskę. Oto nasze propozycje wśród których każdy znajdzie coś dla siebie!
 

Śniadanie w diecie na spalanie tłuszczu (ok. 400 kcal)

  1. Śniadanie w 5 minut (398 kcal, 8 g błonnika) Podpiecz kromkę chleba pełnoziarnistego i posmaruj ją serkiem śmietankowym. Wymieszaj kubek jogurtu naturalnego ze szklanką pokrojonych truskawek.
  2. Słodki koktajl (405 kcal, 6 g błonnika) Zmiksuj banana, szklankę pokrojonych brzoskwiń, szklankę jogurtu waniliowego, 2 łyżki syropu pomarańczowego oraz łyżkę zarodków pszenicy.
  3. Omlet z warzywami (396 kcal, 4 g błonnika) Podsmaż po 2 łyżki posiekanej cebuli i zielonej papryki (bez tłuszczu|). Wymieszaj jajko z 2 łyżkami mleka i wylej na patelnię. Dodaj 1/2 pokrojonego w kostkę pomidora bez skórki. Złóż omlet na pół i smaż, aż jajko się zetnie. Podaj z kromką razowego chleba cienko posmarowaną margaryną i szklanką soku pomarańczowego.

Lunch w programie na spalanie tłuszczu (ok. 550 kcal)

  1. Lunch w 5 minut (548 kcal, 14 g błonnika) Posmaruj bułkę grahamkę serkiem śmietankowym, na wierzchu połóż plasterek czerwonej cebuli, liść sałaty i plaster pomidora. Popij szklanką chudego mleka. Na deser zjedz banana.
  2. Sałatka (554 kcal, 14 g błonnika) Wymieszaj 4 szklanki porwanych liści sałaty z 30 g startego żółtego sera, 1/3 szklanki kukurydzy z puszki, 1/3 szklanki fasoli z puszki, 2 łyżkami startej marchewki, 4 łyżkami posiekanej czerwonej cebuli i pokrojoną w kostkę połową piersi kurczaka z grilla. Polej sosem z 2 łyżek octu balsamicznego i łyżeczki oliwy. Podaj z bułeczką kukurydzianą cienko posmarowaną masłem.
  3. Fasola z ryżem (549 kcal, 19 g błonnika) Wymieszaj szklankę ugotowanego brązowego ryżu z łyżką posiekanej dymki. Następnie zrób sos z 2/3 szklanki czerwonej fasoli (osączonej z zalewy), pokrojonego w kostkę pomidora, 2 łyżek posiekanej czerwonej cebuli, 2 łyżek posiekanej natki pietruszki, łyżki soku z cytryny i 2 łyżeczek oliwy z oliwek. Na deser jabłko.

Obiadokolacja w diecie na spalenie tkanki tłuszczowej (ok. 600 kcal)

  1. Pizza ze szpinakiem (653 kcal, 10 g błonnika) Posmaruj gotowy spód pizzy o średnicy 20 cm sosem pomidorowym. Na wierzchu ułóż 25 dag rozmrożonego szpinaku wymieszanego z 2 posiekanymi ząbkami czosnku. Posyp 3 łyżkami startego żółtego sera i zapiecz. Podaj z sałatą polaną sosem winegret.
  2. Łosoś z grilla (646 kcal, 11 g błonnika) Nieduży filet z łososia skrop sokiem z cytryny i upiecz na grillu (5 minut po obu stronach) albo ugotuj na parze. Polej gotowym sosem salsa. Podaj ze szklanką gotowanego brązowego ryżu oraz 2/3 szklanki zielonego groszku i startej marchewki. Posyp łyżką posiekanych orzechów, na przykład włoskich.
  3. Makaron razowy z pesto (656 kcal, 14 g błonnika) Polej 1,5 szklanki ugotowanego spaghetti sosem zrobionym ze szklanki posiekanych pomidorów z puszki, 2 ząbków czosnku, 1,5 łyżeczki gotowego sosu pesto. Podaj z 1,5 szklanki ugotowanych brokułów. Na deser zjedz 1/2 szklanki sorbetu malinowego z 1/2 szklanki świeżych malin.
  4. Pieczony kurczak (650 kcal, 12 g błonnika) Posmaruj pół piersi kurczaka margaryną i obtocz w bułce tartej wymieszanej ze szczyptą tymianku i rozmarynu. Ułóż na blasze i piecz w temperaturze 200°C ok. 35 minut. Polej pół słoika gotowanych szparagów łyżką oliwy wymieszanej z posiekanym ząbkiem czosnku. Ugotuj 2 ziemniaki, przeciśnij je przez praskę i wymieszaj z 2 łyżkami mleka oraz łyżką posiekanych orzeszków ziemnych.

Zbiór przekąsek w diecie na spalanie tłuszczu (ok. 200 kcal)

  1. Jogurt z owocami (196 kcal, 1 g błonnika) Polej 1/2 szklanki pokrojonego melona niskotłuszczowym jogurtem owocowym.
  2. Ciasteczka z mlekiem (202 kcal, 1 g błonnika) Zjedz 2 owsiane ciasteczka i popij szklanką chudego mleka.
  3. Warzywa z sosem (197 kcal, 5 g błonnika) Pokrój czerwoną paprykę w drobne paski, a marchewkę – w słupki. Zjedz z 1/3 szklanki gotowego sosu tzatziki.

Poznaj więcej tajników diety na spalanie tłuszczu:


na podstawie artykułu zamieszczonego w magazynie Vita

Publikacja:
Wydawca serwisu, Redaktor
Oceń 4,23 / 88 głosów
Wyślij znajomym Wyślij znajomym
Drukuj Drukuj

5 dietetycznych porad na Tłusty Czwartek

 

Zobacz także

 
 
Wypowiedz się!
Nick:
Opinia:
Kalkulator BMI
Waga Wzrost
Oblicz