zdrowy deser z truskawkami?
napisał/a:
aneta-jest
2016-04-27 15:45
macie jakiś przepis na dobry i zdrowy przepis na deser z truskawkami? Podobno już są w tym roku http://www.sadyogrody.pl/handel_i_dystrybucja/106/dostepne_sa_juz_pierwsze_krajowe_truskawki,5367.html
napisał/a:
irwinaw
2016-08-18 21:07
Sałatka z arbuzem coś przepysznego. Ja robię sałatkę w arbuzie;)
napisał/a:
zuzanna24l
2016-08-30 12:45
Jak ja bylam na diecie to dla mnie deserem byly same truskawki :P nic nie kombinowałam, ale zgadzam sie, że sałatka owocowa, w arbuzie to swietna sprawa :)
napisał/a:
marteczka67
2016-09-01 22:08
Może nie tylko z truskawkami, ale dostałam go od dietetyka z Cambrigde Mam nadzieje że i wam posmakuje.
KOKOSOWA PANNA COTTA Z OWOCAMI SEZONOWYMI
Można przygotować ją z malinami, truskawkami czy jagodami. W każdej z tych wersji będzie efektownym, a zarazem zdrowym deserem o niebiańskim smaku.
Składniki:
– Mleko kokosowe – 1 puszka 400 g
– Mleko sojowe – 1/4 szklanki
– Wanilia
– Owoce np. maliny – 1/2 szklanki
– Agar
Wykonanie:
Podgrzej w garnku mleko kokosowe. Rozpuść 3-4 łyżeczki agaru w 1/4 szklanki mleka sojowego i dodaj do garnka z mlekiem kokosowy. Podgrzewaj cały czas mieszając przez około 3 minuty. Maliny lub inne owoce sezonowe zmiksuj na mus. Do garnka dodaj wanilię oraz mus z owoców, chwilę jeszcze podgrzewaj nie przerywając mieszania. Przełóż do salaterki lub pucharków i po wystygnięciu umieść w lodówce na około 45 minut.
KOKOSOWA PANNA COTTA Z OWOCAMI SEZONOWYMI
Można przygotować ją z malinami, truskawkami czy jagodami. W każdej z tych wersji będzie efektownym, a zarazem zdrowym deserem o niebiańskim smaku.
Składniki:
– Mleko kokosowe – 1 puszka 400 g
– Mleko sojowe – 1/4 szklanki
– Wanilia
– Owoce np. maliny – 1/2 szklanki
– Agar
Wykonanie:
Podgrzej w garnku mleko kokosowe. Rozpuść 3-4 łyżeczki agaru w 1/4 szklanki mleka sojowego i dodaj do garnka z mlekiem kokosowy. Podgrzewaj cały czas mieszając przez około 3 minuty. Maliny lub inne owoce sezonowe zmiksuj na mus. Do garnka dodaj wanilię oraz mus z owoców, chwilę jeszcze podgrzewaj nie przerywając mieszania. Przełóż do salaterki lub pucharków i po wystygnięciu umieść w lodówce na około 45 minut.