Zupa meksykańska

Pyszna zupa meksykańska idealna na obiad na diecie SB.
/ 10.05.2012 06:03

Zupa meksykańska

Składniki potrzebne do przyrządzenia:

  • 1/2 kg chudego mięsa mielonego
  • 2 duże cebule

    Zupa meksykańska

  • 1 mały koncentrat pomidorowy
  • puszka czerwonej fasoli
  • 3 ząbki czosnku
  • bulion warzywny
  • majeranek
  • zioła prowansalskie
  • odrobina oliwy z oliwek
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Ugotować bulion warzywny. Mięso oraz cebulę pokrojoną w kostkę obsmażyć na odrobinie oliwy. Do bulionu dodać fasolę, majeranek i dolać tyle wody, aby wszystkie składniki były przykryte. Gotować 20 min. Przyprawić przeciśniętyk przez praskę czosnkiem, ziołami i koncentratem pomidorowym. Doprawić solą i pieprzem. Gotować ok. 30 min na wolnym ogniu, co chwilę mieszając.

Redakcja poleca

REKLAMA